Skip Navigation Links4D Systems / Cases / Selvbetjeningswebsite

Avanceret selvbetjeningssiteUdfordring

Kunden havde brug for at positionere sig på et nyt marked, og skulle bruge et avanceret webbaseret selvbetjeningssite, der i udseende og funktionalitet klart signalerede, at de også på dette område var de førende på markedet.

Det var vigtigt for kunden, at systemet var så avanceret, at brugerne uden deres indblanding kunne bruge systemet uden indblanding.

Desuden skulle der udvikles et Windowsbaseret administrationssystem, der kunne håndtere opsætning af regler, brugere, fakturering etc.

Systemet skulle indeholde følgende funktionalitet:
  • Brugerens skulle kunne håndtere deres ansatte, vagtplanlægge, godkende timeregistreringerne, overvåge forbruget, håndtere ferieønsker – alt sammen via nettet. Systemet skulle rådgive og alarmerede, hvis tidsfrister ikke blev overholdt.
  • Timeregistreringen blev automatisk baseret på vagtplanlægningen, og krævede derfor et minimum af arbejde fra både brugeren og de ansattes side.
  • Systemet skulle kende brugerens rådighedsbeløb og omsætte dette til intelligent forbrugskontrol, og bl.a. forhindre overforbrug.
  • Avanceret pris- og lønstrukturen skulle gøre det muligt at differentiere løn og prissatser på mange forskellige niveauer.

Løsning

Vi udviklede et avanceret og meget intuitivt website, hvor de fleste funktioner var centreret omkring kalenderfunktionalitet kendt fra Outlook. I samarbejde med kommunikationsbureauet Magnetix, blev der fastlagt et design, der gav sitet en stærk identitet. 

Der blev desuden udviklet et omfattende Windowsbaseret administrationssystem så kunden kunne opsætte regler for forbrug, priser, håndtere brugere og overtage brugernes affærer om nødvendigt osv.

I vores løsning havde vi fokus på, at
  • Viden skulle ligge i systemet frem for hos brugerne af systemet.
  • Stor fleksibilitet i løn og prisstruktur
  • Grænseflader der var lette at forstå og intuitive at arbejde med, med f.eks. vagtplanlægning, der ligner Outlook’s kalender.
  • Modulær systemarkitektur udviklet på standard Microsoft produkter. Dette ville gøre det nemt at udskifte eller videreudvikle enkelte dele af systemet, og dermed sikre en høj grad af fremtidig leverandøruafhængighed.

Teknologi

Systemet blev baseret på en 4-tier model bestående af et datalag, et adskilt todelt forretningsslag hvor det traditionelle forretningslag var pakket ind i et webforretningslag. Øverst lå h.h.v. en Windows applikation og et website.

Løsningen blev udviklet i C#  og .NET og gjorde kraftig brug af Microsoft Entity Framwork og LINQ. Websitet blev udviklet i ASP.NET med AJAX.Branche

Primær teknologi

Ydelse

Handel og service,
Social og sundhed
Windows- og webapplikation Rådgivning, Databasearkitektur, og systemudvikling