Skip Navigation Links4D Systems / Cases / International markedsplads

International markedsplads


Udfordring

Kunden ønskede et system, der kunne fungere som en global markedsplads mellem kunden og deres respektive underleverandører. Tanken var at leverandørerne opretter de tilbud de ønsker at afgive i systemet, hvorefter kunden accepterer tilbuddet eller sender det retur for at få lavet ændringer.
 
Kunden havde et ønske om at systemet skulle være en Windowsapplikation afviklet via Citrix så de enkelte leverandører ikke skulle installere systemet selv, men blot logge på citrixserveren for at afgive tilbud.

Kunden havde behov for et system, der opfyldte følgende krav:

  • Mulighed for at registrere de tilbud som blev afgivet af deres leverandører, fordelt på forskellige områder.
  • Alle leverandører og kundens interne brugere skulle arbejde på den samme database, og at alt data skulle samles på en central database.
  • Datakonsistens og datasikkerhed skulle optimeres.
  • Bruger- og rettighedsstyring skulle implementeres.

Løsning

4D Systems udviklede en Windows applikation, der viser tilbud på samme måde som en indbakke i Outlook.

Indholdet af tilbuddet vises ligesom et eller flere opsatte Excel regneark. Leverandøren indtaster oplysninger der gælder for den valgte type tilbud, og markerer det som færdigt efter endt behandling – klar til revision hos kunden.

Indtastningsfelterne i de enkelte tilbud var beregningstunge og for at sørge for at opdateringer af tilbudstyperne ikke krævede nye udgaver af programmet, er indholdet af tilbudstyperne, samt de bagvedliggende beregningsmodeller, dynamiske. Udseendet og funktionaliteten af de enkelte tilbudstyper genereres når programmet kører, og er derfor fleksible og lette at tilpasse.

Fordelen ved at tilbudstyperne er dynamiske og først genereres, når de skal bruges er, at det giver en performancegevinst, og forøger fleksibilitet og vedligeholdelsesmulighederne.

I vores løsning havde vi fokus på:


Teknologi


Resultat

Projektet varede ca. to mandeår, og gik i drift i sidste kvartal 2008. Systemet har brugere fordelt over hele verden.


Branche

Primær teknologi

Ydelse

IT og telekommunikation
Windows applikation,
SQL Server
Systemudvikling